WinReducer.net Project
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

WinReducer.net ProjectLog in

FORUM

FORUM ALPHA TEST BUILDS

+33
animeware
Geekster
BarskeKjekken
DMD
xanadu73
home7ech
nekro666
Hen Ry
Metaleiroll
frudda
savale
decompiler
carlese
pedilover
rydeordie99
faheem5
scottallthefriends
brittech
Torrentus
Nunzyo92
expanium
Vandit
Voz
gurureducer
caphp
ruby2hora
drew24
ijence
Jpm
KrX
YubiGalaxy
jeffery8341
winterstorm2050
37 posters

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyFORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hey guys,

I would like to share with you the progress on EX-100 by releasing during the next 2 weeks, many alpha builds !

So, please test all builds according to instructions provided in the post version (or using the file "_ReadFirst.txt" provided in the zip package"). Thank you !
[IMPORTANT INFORMATION : [You must be registered and logged in to see this link.]

Please report all bugs about these forum alpha builds ONLY in this thread. Thank you again !

Have a nice day my friends !



_________________

Kind Regards,
winterstorm2050


Last edited by winterstorm2050 on Tue 29 Sep 2015 - 10:24; edited 5 times in total

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
It will will start in less than a couple of hours ... Smile

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
winterstorm,

Great job, I look forward to it.

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Thank you, that's coming in few minutes, I'm executing some latest testing ... Wink

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hey,

Let's begin with v0.4.4.3 (alpha) !

Instructions :


Changelog :


Download Link :

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
BUG found, while I removed accessories--windows onecore of Win10-10547, my windows freezed, even Ctrl Alt+Del doesn't work, I can move my mouse, but my mouse can not click anything.

After I restart my windows, I try to remove only accessories--windows onecore, and my windows freezed again.

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
jeffery8341 wrote:
BUG found, while I removed accessories--windows onecore of Win10-10547, my windows freezed, even Ctrl Alt+Del doesn't work, I can move my mouse, but my mouse can not click anything.

After I restart my windows, I try to remove only accessories--windows onecore, and my windows freezed again.

Can you upload your wccf file?

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
jeffery8341 wrote:
BUG found, while I removed accessories--windows onecore of Win10-10547, my windows freezed, even Ctrl Alt+Del doesn't work, I can move my mouse, but my mouse can not click anything.

After I restart my windows, I try to remove only accessories--windows onecore, and my windows freezed again.


hey, which removing Speed did you choose ? and whats your cpu/ram ?

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
KrX wrote:
jeffery8341 wrote:
BUG found, while I removed accessories--windows onecore of Win10-10547, my windows freezed, even Ctrl Alt+Del doesn't work, I can move my mouse, but my mouse can not click anything.

After I restart my windows, I try to remove only accessories--windows onecore, and my windows freezed again.


hey, which removing Speed did you choose ? and whats your cpu/ram ?

Speed:insane
CPU:Intel E3-1230V2
RAM:DDR3-1333 16GB

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hi winterstorm2050
do I understand you do not want we apply any modifications to your test wccf,
just use our .iso

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
jeffery8341 wrote:
KrX wrote:
jeffery8341 wrote:
BUG found, while I removed accessories--windows onecore of Win10-10547, my windows freezed, even Ctrl Alt+Del doesn't work, I can move my mouse, but my mouse can not click anything.

After I restart my windows, I try to remove only accessories--windows onecore, and my windows freezed again.


hey, which removing Speed did you choose ? and whats your cpu/ram ?

Speed:insane
CPU:Intel E3-1230V2
RAM:DDR3-1333 16GB


hey,
this cpu got 4 cores (8 threads) right ?

- NEW : "Removing Profile - Insane" : Preliminary support ... ONLY for CPU with 8 or more cores, and 10 or more Gb RAM memory


so maybe you cant use the insane Profile.
winter should be able to answer this better if he meant 8 cores or 8 threads

Jpm wrote:
Hi winterstorm2050
do I understand you do not want we apply any modifications to your test wccf,
just use our .iso


yes seems like it. just load the wccf file but dont add anything more (not sure if it is ok to deselect something)


@winter

i will test it as soon as im home

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hello guys,

jeffery8341 wrote:
KrX wrote:
jeffery8341 wrote:
BUG found, while I removed accessories--windows onecore of Win10-10547, my windows freezed, even Ctrl Alt+Del doesn't work, I can move my mouse, but my mouse can not click anything.

After I restart my windows, I try to remove only accessories--windows onecore, and my windows freezed again.


hey, which removing Speed did you choose ? and whats your cpu/ram ?

Speed:insane
CPU:Intel E3-1230V2
RAM:DDR3-1333 16GB

KrX wrote:
- NEW : "Removing Profile - Insane" : Preliminary support ... ONLY for CPU with 8 or more cores, and 10 or more Gb RAM memory
so maybe you cant use the insane Profile.
winter should be able to answer this better if he meant 8 cores or 8 threads

KrX is right, "Insane" removing profile is still experimental, so it's not totally optimized, this is why it hangs on your system. Just use the "Highest" removing profile until I will update the "Insane" profile. And take care because this alpha is recommended to be used with Windows 10 TH1 builds, and you are using a TH2 build, don't worry this should work either, and I'm not against a report about that Smile

I meant for 8 threads, thanks for the reminder Smile

KrX wrote:
Jpm wrote:
Hi winterstorm2050
do I understand you do not want we apply any modifications to your test wccf,
just use our .iso

Yes, just load the wccf file but dont add anything more (not sure if it is ok to deselect something)

Exactly, the alpha test will be done step by step to be sure to solve the most troubles as possible, using your reports. So, please, use the WCCF presets file provided in the zip package, each time a new alpha is released. This is mostly to be sure, that I'm working on the same WinReducer Components as you Wink

And please, do not select new components to remove once the wccf is loaded, but I encourage you to deselect them to test different combination possibilities.

KrX wrote:
@winter
i will test it as soon as im home

OK, thank you !

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hi

my pc:
i7-4750HQ (4 cores, 8 threads)
16GB DDR3

TEST 1

removing speed: insane
one time "SetACL has stopped working" popped out, but everything ended well. New iso works - tested on VirtualBox

TEST 2

removing speed: Highest
no bugs

TEST 3 (update to test 1)

insane profile again but this time without "SetACL has stopped working" Smile

Last edited by ijence on Tue 29 Sep 2015 - 13:50; edited 1 time in total

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
did a test went great...will b waitin for the new release ...great job WINTER Cool Very Happy

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
The first test

Windows 10 Home 10240x64 with all updates plus Net Framework 3.5 enabled!

with PC.
Intel Core i5 2500K 3.30GHz box
KingMax 2x4GB DDR3 1333MHz
SSD Seagate 600, 120GB, SATA 3 (Work folder)

removing speed: High

Works well...
----------------------------

The second test

Deselect Accessories:
 -Notepad
 -Open With
 -Paint
 -Run Legacy CPL Elevated
 -Set Program Access and Defaults
 -Snipiiing Tool
 -Tablet PC (Engine)
 -Time and Date
 -Windows Features
 -Windows Features On Demand User Experience (FONDUE)
 -Windows Sidebar
 -Wordpad
 -Write
Deselect some Fonts, Keyboards (1),

removing speed: Highest

Works OK! (VirtualBox)  Smile

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hello guys,

Thank you for your excellent feedbacks !

A new build (and a new wccf) will be available today with an updated Insane removing profile to avoid troubles as mentioned by ijence, new tweaks (for cortana), new bugs solved especially with Fonts !

This new build will be v0.4.5.3 !

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
did another test just now was able to use the wccf file and did my own stuff with it ect   themes images-dlls and my programs i like so much...and it went smooth use vmware to test.....lookin good here m8s cheers sunny

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hey,

Let's test v0.4.5.3 (alpha) !

Instructions :


Changelog :


Download Link :


Components added in WCCF v0.4.5.3 :

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
hello

-removing speed: insane
-no bugs, no errors - boring  Cool
-iso tested on VirtualBox

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Test with v0.4.5.3 and the provided WCCF presets file,
removing speed: Insane.
It is ok but the speed is... a little bit higher.
The advantage is that it uses less CPU and Memory
--------------------------------------------------------------
The second test with deselecting some components:
Mount in 40 second,
Finis in 7 minutes,
Create ISO in 1,40 minutes

Last edited by ruby2hora on Wed 30 Sep 2015 - 8:58; edited 2 times in total

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
I would like to test the alpha builds too, but there is again an old error, which does not let me download and install the software packages.

***** 30.09.2015 07:51:25 - SESSION OPENED *****
ERROR : "7z.exe" and/or "7z.dll" files don't exist ==> Check your "Options - Configuration" page
ERROR : "Dism.exe" file doesn't exist ==> Check your "Options - Configuration" page
ERROR : "oscdimg.exe" file doesn't exist ==> Check your "Options - Configuration" page
ERROR : "SetACL.exe" file doesn't exist ==> Check your "Options - Configuration" page
CRITICAL : Check your WinReducer Configuration ! == > "Options" page will be opened to help you solved this
WARNING : A problem with your Theme file has been detected
CRITICAL : Some Configuration Errors have been detected and prevent to start WinReducer correctly
***** 30.09.2015 07:51:58 - SESSION CLOSED *****


And NO, it's nothing with my firewall.


UPDATE: I think, it's again a problem with the GetWaikTools.exe, but not sure, because 7z.exe is not loaded too.
Is there maybe another way to download the software folder manualy ?

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hi,
Is it normal with the test-0.4.5.3 the I cannot open a .ini.
If if try to use "open with"
I get an error message saying no program associated with this type of file
FORUM ALPHA TEST BUILDS Wde4rpyGw6hoAAAAABJRU5ErkJggg==

Last edited by Jpm on Wed 30 Sep 2015 - 10:04; edited 1 time in total

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
FORUM ALPHA TEST BUILDS MrbMAAAAASUVORK5CYII=
mine
FORUM ALPHA TEST BUILDS DvUgeePlX8r91V9lkIklxlAAAAABJRU5ErkJggg==
I cannot access to the ribon stuff
cheers

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Hello guys,

caphp wrote:
Is there maybe another way to download the software folder manualy ?

Do you have a working EX-100 installation folder (other than this alpha) ? If yes, just copy the folder "HOME/SOFTWARE" at the same place in the alpha installation folder.

Jpm wrote:
Hi,
Is it normal with the test-0.4.5.3 the I cannot open a .ini.
If if try to use "open with"
I get an error message saying no program associated with this type of file

Did you remove "Accessories - Open With" ?

Jpm wrote:
I cannot access to the ribon stuff

Did you remove "Accessories - UIRibbon Software Compatibility" ?

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
drew24 wrote:
did another test just now was able to use the wccf file and did my own stuff with it ect   themes images-dlls and my programs i like so much...and it went smooth use vmware to test.....lookin good here m8s cheers sunny

Excellent drew24, thank you very much !

ijence wrote:
hello
-removing speed: insane
-no bugs, no errors - boring  Cool
-iso tested on VirtualBox

Thank you very much ... and this is not boring to me Wink

ruby2hora wrote:
Test with v0.4.5.3 and the provided WCCF presets file,
removing speed: Insane.
It is ok but the speed is... a little bit higher.
The advantage is that it uses less CPU and Memory
--------------------------------------------------------------
The second test with deselecting some components:
Mount in 40 second,
Finis in 7 minutes,
Create ISO in 1,40 minutes

Seems great, as the boot.wim is also cleaned at the same time, so if you want to have a higher speed you may need to disable the "clean boot.wim".
Could you please develop a little bit more your thought about the insane speed.
Thank you very much !

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
winterstorm2050 wrote:
Hello guys,

caphp wrote:
Is there maybe another way to download the software folder manualy ?

Do you have a working EX-100 installation folder (other than this alpha) ? If yes, just copy the folder "HOME/SOFTWARE" at the same place in the alpha installation folder.

Jpm wrote:
Hi,
Is it normal with the test-0.4.5.3 the I cannot open a .ini.
If if try to use "open with"
I get an error message saying no program associated with this type of file

Did you remove "Accessories - Open With" ?

Jpm wrote:
I cannot access to the ribon stuff

Did you remove "Accessories - UIRibbon Software Compatibility" ?

I just use your test_0.4.5.3.wccf with my .iso

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
OK, excellent so you could deselect those 2 elements "Accessories - Open With" and "Accessories - UIRibbon Software Compatibility", to get your stuff back ... Smile

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
I wanted to say that speed is faster with Insane... Smile

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
Ah OK, thank you for your answer ... later I will tweak even more to improve the insane speed Smile

descriptionFORUM ALPHA TEST BUILDS EmptyRe: FORUM ALPHA TEST BUILDS

more_horiz
winterstorm2050 wrote:
Ah OK, thank you for your answer ... later I will tweak even more to improve the insane speed Smile

Hi Winter,

Speed is really not that important, I do need more component to remove, especially services, thanks.
privacy_tip Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum